Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Ross scheldt boetes kwijt in thuiszorg

Staatssecretaris Ross (Welzijn) heeft ruim 28.000 mensen die in de periode 1999-2002 thuiszorg kregen de eigen bijdrage die ze zouden moeten betalen kwijt gescholden. Daarmee is een bedrag van 3,4 miljoen euro gemoeid. Ross besloot daartoe omdat de administratieve afhandeling te lang heeft geduurd. Ze verwacht dat ook voor enkele duizenden mensen die in 2003 thuiszorg kregen in de loop van dit jaar de eigen bijdrage (voor twee miljoen euro) wordt geschrapt.