Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Industrie VS blijft op hoog niveau

De activiteit van de verwerkende industrie in de Verenigde Staten is vorige maand op een hoog niveau gebleven. De zogenoemde ISM-index van inkoopdirecteuren in deze sector noteerde 62,4 procent. Dit betekent dat er nog steeds flinke groei is. Als de ISM-index zich boven de 50 bevindt, is er sprake van expansie. De graadmeter noteerde wel iets lager dan de 62,5 procent in maart, maar volgens de onderzoekers van het Institute for Supply Management is de verwerkende industrie het tweede kwartaal zeer sterk begonnen. ,,Vele respondenten meldden dat de orderportefeuille voor de eerste keer in enkele jaren aan het groeien is.''