Gemeente Emmen wil club redden met 2,4 miljoen

Het gemeentebestuur van Emmen wil de gelijknamige eerstedivisieclub redden met een eenmalige bijdrage van bijna 2,4 miljoen euro. Op voorwaarde dat externe partijen nog eens 2 miljoen euro op tafel leggen en de voetbalclub zelf fors gaat saneren. Dat hebben B en W van Emmen gisteravond bekendgemaakt. De gemeenteraad neemt volgende week donderdag een besluit over het collegevoorstel. De club kwam in de problemen, doordat zij jarenlang boven haar stand leefde. Het is nog de vraag of externe partijen bereid zijn 2 miljoen euro in de noodlijdende voetbalclub te steken. Zij moeten bovendien garant staan voor een eventueel verder oplopend begrotingstekort en voor de huur van het stadion gedurende vijf jaar. Het college is in gesprek met mogelijke financiers.