Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Deel van Idols-jury kende Boris al

Boris Titulaer, die zaterdag talentenjacht Idols won, was al een bekende van de een deel van de jury. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

Twee jaar geleden stond hij met het nummer `Night and Day' op de verzamel-cd Dutch Pop 2002, samengesteld door onder meer Idols-jurylid Jerney Kaagman. De cd verscheen bij Stichting Conamus, waar Eric van Tijn, ook Idols-jurylid, bestuurslid was. Gitarist Gino Taihuttu, met wie Boris samenspeelde in het muziekduo Sofuja, heeft afgelopen week tien opnames van Boris verkocht aan weekblad Nieuwe Revu. Het tijdschrift sluit vandaag een cd in met studio-opnames van Sofuja, waarop Boris te horen is. Vanwege het uitgelekte nieuws verschijnt Nieuwe Revu een dag eerder. Adjunct- hoofdredacteur Mark Koster: ,,We waren al bezig met een verhaal over Boris toen Jim Taihuttu, Gino's zoon, naar ons toekwam en een filmpje gaf waarop we Boris zagen optreden met Sofuja. Wij vinden het belangrijk dat deze goede muziek naar buiten komt.'' Volgens Koster had Holland Media Groep (HMG), de producent van Idols, het werk al moeten uitbrengen.

,,We wisten dat Boris al muzikaal actief was'', zegt Laurens Woldberg, woordvoerder van HMG. ,,Dat waren bijna alle Idols-kandidaten al. We zijn immers op zoek naar talent.'' Volgens Idols-jurylid Jerney Kaagman bestaat er geen enkel probleem. ,,Idols is voor iedereen toegankelijk, de kandidaten moeten gewoon door de rondes heenkomen. Ik kwam er pas veertien dagen geleden achter dat het om iemand uit Sofuja ging. Er gaan hier zoveel titels door het pand, dat onthoud ik allemaal echt niet.'' De cd was uitsluitend bestemd voor promotie van Nederlandse muziek in het buitenland, en niet voor de handel, aldus Kaagman.