Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Videokunst op tournee in Rusland

Een tentoonstelling met Nederlandse videokunst zal eind deze maand op tournee gaan door de Russische Republiek. De expositie Dertig jaar Nederlandse Videokunst was in 2003 te zien in het Nederlands Instituut voor Mediakunst. Uit de originele collectie van elf installaties en ruim tachtig videowerken van Nederlandse kunstenaars uit de periode 1973-2003, zijn zestig werken geselecteerd. Tot en met oktober 2005 zullen deze te zien zijn in zeven Russische steden waaronder St. Petersburg, Kaliningrad en Moskou. De reizende versie van de tentoonstelling werd georganiseerd op uitnodiging van het Russische centrum voor de hedendaagse kunst NICC.