Verwarring over Loes Linders

Het is onduidelijk of turnster Loes Linders naar de Olympische Spelen mag. Zij schiep bij de EK verwarring met een score voor haar sprong, die in de kwalificatieprocedure op twee manieren geïnterpreteerd kan worden. In de finale van de meerkamp had Linders voor plaatsing bij de topacht moeten turnen of bij de beste acht op een toestel. Maar bij sprong zijn er twee ranglijsten: één van de turnsters met één sprong en één van turnsters met twee sprongen. De eerste telt mee voor het team en de tweede voor de toestelfinale, waarvoor twee sprongen verplicht zijn en de gemiddelde score telt. Linders' sprong werd gewaardeerd met 9.237. Daarmee viel ze buiten de topacht van het klassement van één sprong, maar binnen de topacht van het klassement voor twee sprongen. En nergens stond beschreven welke lijst gehanteerd moet worden. De turnbond KNGU heeft Linders inmiddels voorgedragen bij sportkoepel NOC*NSF, waarna het team de mission haar kandidatuur morgen aan de normen en limieten zal toetsen. Valt er geen beslissing dan wordt de voordracht voorgelegd aan de commissie topsport van NOC*NSF. Die moet dan het Salomonsoordeel vellen.