Verkerk verliest in eindstrijd

Martin Verkerk heeft de finale van het tennistoernooi in München verloren. De Rus Nikolai Davidenko was met 6-4 en 7-5 te sterk voor de Nederlander. De huidige nummer veertien stond in Duitsland voor het eerst sinds Roland Garros van vorig jaar weer in de eindstrijd op de ATP-tour. Het was zijn derde finale na Milaan in 2003. In Italië pakte hij zijn eerste toernooizege.

Ondanks de nederlaag heeft Verkerk het toernooi van München met een goed gevoel verlaten. Drie weken voor Roland Garros is de vorm terug bij de lange tennisser. ,,Dat is het belangrijkste winstpunt van de afgelopen week'', stelde Verkerk. ,,Ik had de finale graag gewonnen, maar Davidenko was gewoon beter vandaag. Hij verdient deze zege.''

Na een mindere periode betekende zijn sterke optreden vorige maand in de Davis-Cupwedstrijd tegen Spanje de ommekeer voor Verkerk. Op het gravel in Mallorca moest hij pas in de vijfde set buigen voor de Spaanse kopman Juan Carlos Ferrero, die hem vorig jaar in de finale van Roland Garros versloeg. ,,Ik kreeg toen het besef dat de vorm er weer was. Ik heb dat gevoel in München kunnen doortrekken. Ik hoop dat ik dit nu kan vasthouden voor Rome, Hamburg en Parijs.''

Verkerk maakte in München regelmatig indruk met zijn service, maar in de finale liet dit wapen hem in de steek. Verkerk reisde niet onmiddellijk door naar Rome, waar hij in de eerste ronde stuit op Todd Martin. Hij hield in München een lichte blessure aan de hand over en wilde die in Nederland laten behandelen.