Michael Jackson zegt opnieuw onschuldig te zijn

Popster Michael Jackson heeft vrijdag bij de voortzetting van zijn proces in het Californische Santa Maria met een hoofdknik opnieuw officieel verklaard onschuldig te zijn aan de aanklachten van het Openbaar Ministerie wegens misbruik van een minderjarige jongen. Het aantal aanklachten tegen hem is inmiddels uitgebreid van zeven tot tien. De Amerikaanse justitie klaagt Michael Jackson nu ook aan voor poging tot ontvoering van het minderjarige slachtoffer. Dat zou zijn gebeurd in samenwerking met anderen, maar hun namen zijn in de aanklacht niet genoemd. Volgens rechter Rodney Melville zijn er ook nog twee `speciale' aanklachten, maar daarover gaf hij geen bijzonderheden. Jackson verruilde begin deze week zijn twee belangrijkste advocaten voor een nieuwe, omdat de twee niet voldeden. Na afloop van de zitting, die Michael Jackson bijwoonde in gezelschap van zijn ouders, twee broers en zijn advocaat Thomas Mesereau, zei hij dankbaar te zijn voor de steun van zijn fans over de hele wereld. De fans in de rechtzaal bleven deze keer rustig tijdens de zitting.