Edison vader Boris

Ook de vader van Idols-winnaar Boris Titulaer is al eens in de prijzen gevallen. In 1980 ontving Gé Titulaer een Edison voor zijn eerste langspeelplaat What's new, waarop hij eigen composities zong in een swingend, jazzy idioom. In datzelfde jaar maakte hij zijn tweede plaat, I do it for your love. ,,Hij kan bepaalde woorden zo romantisch verklanken dat damesharten op hol slaan'', schreef Willem Duys in de hoestekst, ,,om even later zo all out te swingen dat de luisteraar de adem inhoudt''.

Titulaer senior (55) zingt nog steeds, en werkt verder als zangdocent lichte muziek aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. ,,Ik hoor wekelijks betere zangtalenten op het conservatorium'', zei hij in De Limburger over de kwaliteit van de Idols-kandidaten. ,,Maar de stem telt niet alleen. Het gaat er ook om hoe je overkomt en hoe je beweegt voor de camera.'' Ook gaf hij toe dat zijn eigen carrière veel minder commercieel gericht was dan die van zijn zoon.