Boris Titulaer winnaar Idols

Ruim 3,4 miljoen tv-kijkers hebben zaterdagavond gezien dat de finale van de talentenjacht Idols is gewonnen door de gedoodverfde winnaar. Boris Titulaer (23) uit Venlo kreeg 61 procent van de stemmen. De andere finaliste, de 22-jarige Maud Mulder uit Nijmegen, moest het tegen hem afleggen. Zij was de afgelopen weken al een paar keer met de hakken over de sloot naar de volgende ronde gekomen, terwijl hij vanaf het begin vrijwel ieders favoriet was. Vorig jaar trok de eerste Idols-finale nog 5 miljoen kijkers.

,,Ik heb het verdiend'', verzuchtte de winnaar, die verder grossiert in uitspraken als ,,Music is my thing, brother'' en menigmaal zijn lijfspreuk ,,Keep the soul alive!'' aanhief. Al in het begin van de uitzending werd hij door juryvoorzitter Henkjan Smits betiteld als ,,the king of soul'' en even later zelfs vergeleken met Marvin Gaye. Boris' eerste single, het nummer `When you think of me' van de Amerikaanse country-zanger Mark Wills, ligt vanaf 11 mei in de winkel, maar kan nu al tegen betaling via internet worden gedownload. Zijn hoofdprijs bestaat uit een driejarig platencontract, waarbij drie van de vier juryleden zijn artistieke en zakelijke belangen behartigen.

In Studio 22 op het Mediapark in Hilversum bleek ook het publiek – inclusief minister Zalm van financiën – in meerderheid op de hand van Boris te zijn. De kranten De Limburger en het Limburgs Dagblad verschijnen vandaag met een bijlage van zestien pagina's over de zege van de Limburgse zanger. Dat hij een vriendin heeft en een kind, lijkt zijn populariteit niet in de weg te staan.

Jamai, de winnaar van vorig jaar, heeft besloten zijn carrière, na zijn eerste plaatsuccessen, een andere wending te geven. Vanaf dit najaar speelt hij een rolletje in de musical Hello Dolly, met Willeke Alberti en Jos Brink. Jim, de nummer twee, blijft in het popcircuit. Ook voor Maud Mulder, die zichzelf zaterdagavond ,,de tweede Jim'' noemde, ligt een platencontract in het verschiet.

    • Henk van Gelder