Wielerploeg Cofidis terug in Duinkerken

De wielerploeg Cofidis keert op 5 mei terug in de competitie. De door dopingperikelen geplaagde Franse formatie start dan in de Vierdaagse van Duinkerken.

Cofidis trok zich vrijwillig terug om intern diepgaand onderzoek te doen naar structurele doping binnen de wielerploeg en zich te beraden op de toekomst. In de koersloze periode kreeg wereldkampioen Igor Astarloa de gelegenheid een andere ploeg te zoeken. De Spanjaard was voor aanvang van dit seizoen naar Cofidis gekomen. Hij vond onderdak bij het Italiaanse Lampre en start binnenkort in de Ronde van Italië.

In de dopingaffaire zijn inmiddels acht werknemers van de Cofidis wielerploeg in staat van beschuldiging gesteld. De Fransman Philippe Gaumont, die de kwestie aanzwengelde, is al ontslagen. Bij de acht zijn nog drie wielrenners: Cedric Vasseur, Mederic Clain en Robert Sassonne.

Cofidis is de hoogstgerangschikte profploeg van Frankrijk op de wereldranglijst en is om die reden gekwalificeerd voor alle grote wedstrijden, inclusief de Tour de France. De wielerformatie heeft vanaf 1997 coureurs in het peloton rijden.