Vier jongens vast voor nepbom in metro

De politie in Rotterdam heeft donderdagavond vier jongens aangehouden die ervan worden verdacht dat ze een nepbom in de metro hebben achtergelaten. De overheidsdiensten zullen een procedure beginnen om de financiële schade die door het incident is aangericht, op hen te verhalen.

Dat heeft de politie gisteren gemeld. In verband met de vondst van het verdachte pakketje werd het metrostation Poortugaal ontruimd.

Getuigen in de metro hadden gezien dat de jongens het pakketje, waar draadjes uitstaken, achterlieten in het metrostel. De metro reed toen ter hoogte van het station Rhoon. Reizigers vertrouwden het niet. Een van de passagiers trok vervolgens aan de noodrem.

De metro stopte in het station Poortugaal. De bestuurder ging kijken en waarschuwde direct de politie. De Explosieven Opruimingsdienst onderzocht het pakketje en constateerde dat het om een nepbom ging.

Een getuige uit de metro zag kort daarna in Poortugaal vier jongens die voldeden aan het signalement en alarmeerde de politie. Die hield ze aan.

De jongens van vijftien en zestien jaar zijn in verzekering gesteld. Drie van hen komen uit Hoogvliet, de ander uit Spijkenisse. De recherche onderzoekt nog hun beweegredenen.