HARTSTOCHT IN HOLLAND (11)

Hannah Abbink en haar vriendin Anna zijn jarig deze week. Vandaag telt Hannah twaalf lentes, over een paar dagen is het Anna's beurt. In het grote grachtenhuis van de Abbinks, gelegen in het Rotterdam-se Delfshaven, is er daarom een discofeest. Georganiseerd door de meisjes zelf. Dat viel ze niet moeilijk, want ze hebben routine. Deze kinderen van de Montessorischool hebben bijna elke week wel een party.

De keuken staat vol met cola, fanta, seven-up, en snoep. Veel snoep. Ernaast in de feestruimte harde topveertig muziek, die tot in elke hoek van het huis is te horen. Vakkundig gedraaid en gemixt door Jan. Als hij een langzaam nummer draait, wordt er geslepen. Stijf tegen elkaar aan, of nog wat op afstand zoals Gaby en Richard. (foto).

Soms is de liefde net uit en zit een meisje verdrietig op de trap, haar vriendinnen troosten haar.

Eigenlijk mochten de ouders van Hannah niet thuisblijven. Dat ging ze te ver. Ze wachten beneden tot half twaalf. Dan worden de kinderen opgehaald. 'Tot snel!'