Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Frans PPR rondt overname Gucci af

Het Franse detailhandelsconcern Pinault-Printemps-Redoute (PPR) heeft de overname van het Italiaanse luxe- en modehuis Gucci afgerond. PPR maakte gisteren bekend dat het 99,32 procent van de aandelen bezit. De handel in Gucci was donderdag al opgeschort wegens de afronding. In totaal heeft PPR 7 miljard euro voor Gucci betaald. Het Italiaanse concern verdwijnt nu van de Amsterdamse beurs, maar blijft wel een Nederlands tintje houden door zijn nieuwe Nederlandse topman Robert Polet.