Dayna Kurtz: Beautiful Yesterday

Singer/songwriter Dayna Kurtz, die met haar debuut in Amerika en Nederland een flinke schare fans opbouwde, blijkt op haar tweede album Beautiful Yesterday nog eigenzinniger dan verwacht. In plaats van ons een onderstreept muzikaal statement vol echo's van haar debuut aan te bieden, een werkwijze die zovele singer/songwriters aanwenden om zo snel mogelijk van `authenticiteit' beticht te kunnen worden, komt Kurtz met een selectie covers die – gezocht naar een rode draad – kant noch wal raakt, en dus geheel gedragen dient te worden door haar magische stem. Dat lukt maar ten dele. De uithoeken van de folk en coctailjazz die Kurtz bezoekt zijn niet allemaal even vriendelijke omgevingen. Gevaarlijk dicht langs Ricky Lee Jones scheren kan nog net, maar klinken als Paul Simon gaat te ver. Struikelen we vervolgens ook nog over een chanson, dan moeten we helaas concluderen: moedig, maar wel wat al te vergezocht.

(Munich) ***

    • Nanne Tepper