Verder verschenen:

Voor de braafste jongetjes en meisjes van de klas: Help, een boekbespreking! Annemarie Bon geeft tips voor een goede boekbespreking (`Ben je misselijk van de zenuwen? Zeg dan gewoon tegen de klas: ,,Ik ben best zenuwachtig''.') en informeert over de populairste kinderboekenschrijvers en relevante websites. (Van Holkema & Warendorf, illu.: Georgien Overwater, tot 12 jaar, €10,99)

Vaak met Het kleine Museum in uw handen gestaan, maar laten liggen om de prijs? Het prachtige ABC-kunstboek samengesteld door Alain le Saux en Grégoire Solotareff, dat aan de hand van het alfabet door de kunstgeschiedenis loopt (van een Arm van Picasso tot een Zon van Van Gogh), kostte voorheen €22,50, maar is in de nieuwe druk nog maar €15,–. Een koopje.

De beroemde zelfleesboeken Groene eieren met ham en De kat met de hoed van Dr. Seuss – die zo lekker in eenvoudige woorden en rijmpjes doordraven kan – verschenen voor het laatst in de jaren zeventig. Nu zijn ze er opnieuw in een frisse vertaling van Bette Westera. Een feestje voor beginnende lezers. (Gottmer, €9,95) Overigens draait in de bioscoop nu de doldwaze verfilming The Cat in the Hat met in de hoofdrol een hysterische Mike Myers.