Verdachten Madrid mogelijk tipgevers

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt of twee verdachten van de aanslagen van 11 maart in Madrid als tipgever voor de politie werkten. Aanleiding voor het onderzoek is een artikel in de krant El Mundo gisteren over de banden van een Marokkaanse en Spaanse verdachte met de politie. De krant berichtte dat de Marokkaan Rafá Zuher na zijn arrestatie heeft gezegd dat hij als informant voor de Guardia Civil werkte. De opgepakte mijnwerker Emilio Suárez Trashorras zou als tipgever voor de Nationale Politie hebben gewerkt. Justitie verdenkt Zuher en Trashorras van betrokkenheid bij het leveren van explosieven aan de daders van de aanslagen in Madrid. In een reactie op het artikel stelde het ministerie van Binnenlandse Zaken ,,dat het geen twijfels heeft over de professionaliteit van de politiekorpsen''. Maar het ministerie vindt de zaak ernstig genoeg om een onderzoek in te stellen.