Pas verschenen

Peter Bekkers: Veel mensen vielen in zee. De Geus, 154 blz. €15,90

Een vijftienjarige jongen moet van zijn ouders een succesvol zakenman worden maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd: het perfectioneren van zijn tennisspel, zijn gebochelde vriend en het meisje waarop hij verliefd is. Tweede roman van Peter Bekkers (1958). `Een roos opeten is gewoon een grappige, luchtige roman', aldus Wilfred Takken over Bekkers debuut. (Boeken, 26.02.99).

Martin Bril: Twee dochters en een reiger. De Geus, 158 blz. €12,50

Verzamelbundel met Martin Brils columns uit Het Parool over de gesprekken die hij voerde met zijn dochters. Herkenbaar voor alle vaders en moeders.

Herman Brusselmans: Ik ben beroemd en ik heb nekpijn.

Prometheus, 424 blz. €20,–

Derde deel van Brusselmans' cyclus Iedereen is uniek behalve ik over de liefde van de schrijver die vrijwel niets meemaakt en waarin zijn vrouw en hond en vele nevenpersonages de revue passeren. Over De kus in de nacht, het vorige deel, schreef Arjen Fortuin: `Brusselmans slaagt er als geen ander in zijn schijnbaar ongerichte geleuter steeds weer bij iets komisch te doen uitkomen' (Boeken, 22.03.02).

Wladimir Kaminer: De reis naar Verweggistan (Die Reise nach Trulala). Vertaald door Froukje Slofstra.

Cossee, 144 blz. €14,90

Licht absurdistische roman van de Russische dj-schrijver Wladimir Kaminer (1967) over het dagelijks leven in communistisch Rusland. `Wie met het proza van Wladimir Kaminer in aanraking komt, krijgt op slag een goed humeur' schreef Anneriek de Jong in een interview met de schrijver van Russendisco en Soldatenrock. `Kaminers personages leven van de hand in de tand [...]. Maar ze hebben een flair waar ieder probleem voor terugdeinst' (Boeken, 01.11.02).

Ovidius: Lessen in liefde (Ars amandi en Remedia amoris). Vertaald door M. d'Hane-Scheltema, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 208 blz. €30,–

Vertaling van de twee beroemd geworden boeken van de meester van de minnekunst, de Latijnse dichter Ovidius, over de vraag hoe je iemand versiert en hoe je weer over je liefde heenkomt. De dichter richt zich tot de mannelijke minnaars èn tot de begerige vrouw.

Marijke Spies: Een onschuldige familie. Querido, 362 blz. €17,95

De geschiedenis van drie generaties van een Nederlandse familie in de twintigste eeuw waarin de gifgasoorlogen in Noord-Afrika, de Tweede Wereldoorlog en de studentenrevolte van de jaren zestig diep ingrijpen in hun levens. Debuutroman van historisch letterkundige Marijke Spies (1934).