Maradona vertrekt plots uit hospitaal

De Argentijnse voetbalheld Diego Armando Maradona (43) heeft het ziekenhuis in Buenos Aires verlaten. Hij is gisteren in een geblindeerde auto naar een onbekende plaats gebracht. De directie van het ziekenhuis Suizo-Argentina liet in een verklaring weten dat Maradona voldoende hersteld is om elders verder te revalideren.

De verzamelde pers en de fans die al dagenlang voor de ingang van de privékliniek bivakkeerden, misten het plotselinge vertrek van Maradona. Enkele uren later werd de ex-voetballer alweer gezien bij een buitenhuis van vrienden.

De voormalige vedette van Argentinië werd op 18 april opgenomen op de afdeling intensieve zorg van het ziekenhuis Suizo-Argentina met hartproblemen en ademhalingsmoeilijkheden. Hij werd lang kunstmatig beademd. Voor zijn leven werd gevreesd. De laatste dagen ging het aanmerkelijk beter met Maradona, die in zijn turbulente leven vele malen vergeefs probeerde om van zijn cocaïneverslaving af te komen. Pluisje zette woensdag zijn eerste stappen rond zijn ziekenhuisbed, aldus bronnen ter plekke, en bekeek op televisie met enig enthousiasme de met 1-0 gewonnen oefeninterland van Argentinië in en tegen Marokko.

Maradona, die zijn vaderland in 1986 bijna hoogstpersoonlijk aan de wereldtitel hielp in Mexico, maakte meteen alweer grapjes. ,,Geef me een bal en ik zal laten zien dat ik weer beter ben'', zou hij tegen de artsen hebben gezegd.

Er kwam gisteravond geen duidelijkheid over zijn bestemming. Volgens sommige bronnen zou hij op weg zijn naar Cuba, het eiland waar hij vele maanden doorbracht om af te kicken.

Het Argentijnse elftal liet dinsdag in de krant Clarín een boodschap afdrukken voor de voormalige aanvoerder. `Diego: Argentinië is met jou'. Voorafgaand aan het oefenduel in Casablanca ontrolde de selectie van bondscoach Marcelo Bielsa een banier met een soortgelijke tekst.