Maker Amélie coproducent film Pieter Verhoeff

De Franse filmproducent Claudie Ossard gaat samen met het Nederlandse bedrijf Egmond Film Ali en Nino maken, de nieuwe film van regisseur Pieter Verhoeff. Dat heeft Egmond Film bekendgemaakt. Ossard maakte drie jaar geleden de internationale filmhit Le fabuleux destin d'Amélie Poulain. In ruil voor de participatie van Ossard verleent Egmond Film zijn medewerking aan de nieuwe Franse film Mon Ange met Vanessa Paradis in de hoofdrol. Ali en Nino wordt het Engelstalige filmdebuut van Verhoeff en zal internationaal worden gedistribueerd. Het verhaal is gebaseerd op de roman van auteur Kurban Said en vertelt over de liefde tussen een islamitische jongen en een christelijk, Georgisch meisje. De film speelt in de Eerste Wereldoorlog en zal grotendeels op locatie in Azerbeidjan worden opgenomen.