FNV verlaagt `kleptocratentax'

FNV-voorzitter L. de Waal wil het tarief van de zogeheten kleptocratentax dat hij drie jaar geleden bepleitte, verlagen van 100 naar 75 procent. Hij is ervan overtuigd dat het van topmanagers te veel is gevraagd het deel van hun ,,buitensporig hoge salarissen'', boven de 500.000 euro volledig in te leveren. De Waal zei dat tijdens de jaarlijkse conferentie van de Raad van Kerken in Amersfoort. Directeur sociale zaken J. van den Braak van de werkgeversorganisatie VNO-NCW noemt het een vooruitgang dat De Waal ,,inmiddels inziet dat een tax van 100 procent volledig absurd is''. Hij is echter ,,ook absoluut geen voorstander'' van het invoeren van een belastingtarief van 75 procent voor hogere inkomens. ,,Daarmee geef je als land een vekeerd signaal af over hoe wij hier omgaan met toptalent.''