EN VERDER

Kunstexcursie Groningen

Op 2 mei is er een fietstocht in de stad Groningen. De tocht gaat o.a. door parken en te zien zijn beelden van Wladimir de Vries, Gunnar Daan, Gert Jan Mulder, Hans Mes, Jan Wolkers, Noud de Wolf en Erwin Olaf. Een gids fietst voorop en vertelt alle feiten en bijzonderheden. Op een bijzondere locatie is een pauze.

Deelname €7. €1 korting met Groninger Stadjerspas en studentenkaart. Er zijn fietsen van Mendini te huur. Zondag 2 mei, 13u30 vertrek CS Groningen. Terug plm 16u30. De fietsexcursie is in de zomer elke 1ste zondag van de maand. Res 050-3090757 of www.kunstexcursie.nl

Digital Poetry

Op 5 mei is in .Off_Corso in Rotterdam Digital Poetry, een interdisciplinaire voorstelling met gedichten en teksten, muziek en geïntegreerde veejay beelden. Digital Poetry levert met het thema Unity through Diversity een prachtige performance. Negen jonge talentvolle kunstenaars, dichters en musici met ieder een andere achtergrond (Marokkaans, Iraans, Antilliaans, Indonesisch, Koerdisch, Kroatisch, Nederlands, Amerikaans en Brits) en allen woonachtig of opgegroeid in Nederland werken nauw samen: Arjan Armin, Rachel de Boer, Esmeé de la Bretonière, Ivana Müller, Ja Ysha Obispo, Froukje van der Ploeg, Said El Haji, Ernst Teule, Wonder. Ze nemen je mee in hun eigen ruimtes en sferen.

Digital Poetry. 5 mei 21-22u in .Off_Corso, Kruiskade 22, Rotterdam. Entree €6. Inl wwww.off-corso.nl; Res 020-6738325 of info@timart.nl

Bevrijdingsfestival

In het Utrechtse Griftpark wordt woensdag 5 mei het Bevrijdingsfestival gehouden onder het motto Vrijheid is kiezen èn delen. De Belgische punkrockers Janez Deto verzorgen de openingsact. Verder zijn er theateroptredens, is er Afrikaanse percussie & dans en zijn er straatfeesten in de buurt Lombok.

Bevrijdingsfestival wo 5 mei van 14-23u. Informatieboekjes verkrijgbaar bij jongerencentra, poppodia en VVV's . Inl www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl

Varen over de IJssel

De IJssel TOP cruise is een boottocht over de IJssel van Zutphen naar Gorssel vice versa. Deze tochten worden gemaakt op 5 mei, 30 juni, 7 juli en 4, 11 en 18 augustus 2004. De boot vaart meermalen per dag heen en weer en de tocht is uit te breiden met los te boeken onderdelen, zoals een stadswandeling door Zutphen onder begeleiding van een VVV-Stadsgids, koffie met iets lekkers, een lunch of diner of fietshuur voor het maken van een fietstocht door de omgeving.

Folder `IJssel TOP cruise' gratis verkrijgbaar bij o.a. VVV Gorssel, VVV Zutphen en deelnemende horeca. Reserveren tot één dag van tevoren bij VVV Zutphen 0900269 28 88. Prijs enkele reis € 7,25 volw en €5,50 per kind (4 t/m 11 jaar). Retour €11 en €8,25.