Duitsers gaan af tegen Roemenië

Duitsland is gisteravond in de oefeninterland tegen Roemenië afgegaan. De ploeg van Teamchef Völler liep in Boekarest tegen een beschamende nederlaag van 5-1 aan. Pas twee minuten voor tijd haalde Lahm namens de Duitsers de hatelijke nul van het scorebord.

Bij de rust leidde het speelse Roemenië al met 4-0. Voor Duitsland, de eerste tegenstander van Oranje bij het Europees kampioenschap in Portugal, was het de grootste achterstand na 45 minuten in 91 jaar. De treffers van de thuisploeg die zich niet voor het EK plaatste, kwamen op naam van Danciulescu (twee), Plesan, Rat en Caramarin.

Doelman Kahn, die aan de vier Roemeense treffers weinig kon doen, werd na 45 minuten uit zijn lijden verlost. ,,Voor deze nederlaag geldt geen enkel excuus'', bromde hij. ,,Wat maakt het uit dat we defensief nog nooit in deze samenstelling hebben gespeeld? Dit is een grote blamage voor Duitsland. Eigenlijk ben ik sprakeloos. We zijn afgeslacht.''

De Duitse pers reageerde furieus op de afstraffing. `Wat heeft Duitsland op het EK te zoeken? Niets', schrijft de Bild Zeitung vandaag.

Tsjechië, dat bij het EK ook bij Oranje in de groep zit, verloor gisteren in Praag voor de tweede keer op rij. Kubo maakte na ruim een half uur het enige doelpunt in de wedstrijd voor Japan. Vorige maand verloren de Oost-Europeanen in Dublin met 2-1 van Ierland. Daarvoor bleven de Tsjechen in een serie van twintig wedstrijden ongeslagen.