BELGIË

FeelGalerie

Z33 brengt met de dubbelexpositie Feel een aangename dissonant aan in de `bgezelligste stad van Vlaanderen', de Limburgse provincieplaats Hasselt. Feel the old geeft een overzicht van het bewegende beeld, van de filmexperimenten van Plateau en Mary tot de onrustbarende video's van kunstenaars als Pipilotti Risti en Nam June Paik. Zintuiglijkheid is het onderwerp van het tweede `luik' in Feeling the new. Interactieve installaties en video's van o.m. Rosa Barba, Ryoi Ikeda en Desbazeille & Canto laten de bezoeker deelnemen aan de expositie. Virtueel fietsen (Jeffrey Shaw) of echt fysiek gestraft worden bij het spelen op het Painstation van Morawe & Reiff, het kan allemaal. Kunst is voelen.

Feel the old - Feel the new, Z33, Zuivelmarkt 33 Hasselt, t/m 6 juni, di t/m za 11-18u, zo 14-17u. Inl 0032 11295960.

Lenteprovisie

Met de expositie Approvisionnement de printemps wil de Pool Wodek een lans breken voor de (financiële) onafhankelijkheid van kleine beeldende-kunstinstellingen zoals de zijne en van de kunstenaars. `Zelffinanciering' is het trefwoord en de expositie. De expositie mondt op 14 mei uit in een veiling van de geëxposeerde werken.

Om de circa twintig deelnemende beeldhouwers, schilders, fotografen en anderen te beschermen, zijn minimumprijzen voor de werken vastgesteld.

Het veilingreglement en reproducties van de te veilen werken zijn te raadplegen op www.atelier340muzeum.be; de veiling op 14 mei begint om 20 uur. De keuken (Poolse streekgerechten) opent om 19 uur.

Lenteprovisie - Tentoonstelling-veiling, Atelier 340 Muzeum, Rivierendreef 340, Brussel, t/m 14 mei, di t/m zo 14-19u. Inl 0032 2242412.

En verder

N.B. Veel kunstinstellingen zijn op 1 mei gesloten. Het jaarlijkse open huis in de Koninklijke serres in Laken, t/m 9 mei, Brussel 0032 25513401; Herdenking Louis Paul Boon, 1 mei 13u Begraafplaats Aalst, 14u Stedelijk Museum, Aalst 0032 22512291.