Weer terug in de bulkoverslag

,,Bootjes en kraantjes'', daar ligt het hart van Taco de Vries (45), de nieuwe directeur van bulkoverslagbedrijf European Bulk Services (EBS) in Rotterdam. ,,Ik ben begonnen als stuurman op de grote vaart en ik heb daarna allerlei functies bij havenbedrijven vervuld'', zegt De Vries, die tot acht jaar geleden ook al voor EBS werkte, waar hij toen de leiding had over een van de (nu) twee overslagterminals van EBS. ,,Het is goed om weer terug te zijn.'' De Vries werkte onder meer voor de bergingsbedrijven Smit en Mammoet en laatstelijk bij transporteur en rederij Wagenborg Nedlift in Delfzijl. ,,Daar zijn eerder dit jaar vier regionale organisaties samengevoegd en zat mijn werk er wel zo'n beetje op'', zegt De Vries. ,,EBS heeft net een aantal moeilijke jaren met veel reorganisaties achter de rug en moet zich nu weer op de klanten gaan richten en het vertrouwen zien terug te winnen.'' EBS is een dochter van het Rotterdamse havenbedrijf HES Beheer en houdt zich bezig met de overslag van mineralen, kolen en derivaten. Er werken 220 mensen.

Personalia@nrc.nl