Van Persie (20) voor vier jaar naar Arsenal

Robin van Persie is een vierjarig contract overeengekomen met de Engelse kampioen Arsenal. Technisch-directeur Mark Wotte van Feyenoord bevestigde vanmorgen het vertrek van de 20-jarige voetballer.

Feyenoord noch Arsenal wil bekendmaken hoeveel geld er gemoeid is met de transfer van de speler, die vanmorgen op enkele details na was afgerond. Volgens de BBC zou Arsenal een bedrag van 3,5 miljoen euro moeten betalen voor Van Persie, die nog een jaar bij Feyenoord onder contract stond. Tijdens de winterstop liepen onderhandelingen tussen de Londense club en Feyenoord stuk, omdat de Nederlandse nummer drie destijds een bedrag van naar verluidt acht miljoen euro voor Van Persie zou hebben gevraagd.

Van Persie, die onder trainer Bert van Marwijk bij Feyenoord op de bank terechtkwam, heeft voortdurend bij technisch-directeur Wotte aangegeven dat hij geen toekomst voor zichzelf meer zag in De Kuip. Feyenoord was bereid mee te werken aan een vertrek, omdat de club wilde voorkomen dat de international van Jong Oranje volgend jaar transfervrij weg zou mogen.

De afgelopen weken meldden zich verschillende clubs bij Feyenoord, die interesse hadden in de geboren Rotterdammer. Van Persie en zijn zaakwaarnemer Erwin Boonacker voerden onder meer gesprekken met PSV dat circa drie miljoen euro bood voor de aanvaller. De voetballer kreeg van de club uit Eindhoven als cadeautje zelfs een PSV-shirt met zijn geliefde rugnummer 10. Vorige week vrijdag werden nieuwe onderhandelingen met PSV op het laatste moment afgezegd toen Arsenal een aanbod wilde doen. Eerder was het Spaanse Sevilla al te verstaan gegeven door het kamp-Van Persie dat de voetballer geen trek had in een avontuur in Zuid-Spanje.

Vorige week vrijdag vertrok Van Persie met zijn zaakwaarnemer en zijn vader naar Londen, waar hij onder meer een ontmoeting had met Arsenal-coach Arsène Wenger. Met de Engelse club werd overeenstemming bereikt, maar Arsenal wilde het nieuws geheim houden omdat de club nog in de titelstrijd was verwikkeld. Het is de bedoeling dat Van Persie deze week in Londen officieel aan pers en publiek zal worden gepresenteerd.