Tussen de tapijttegels

De grootste tapijttegelfabriek ter wereld staat in Scherpenzeel. Ton van Keken (43) had al sinds 2001 de leiding over deze fabriek en is sinds kort verantwoordelijk voor alle Europese productielocaties van het Amerikaanse vloerbedekkingenconcern Interface (omzet 950 miljoen dollar), waar de fabriek in Scherpenzeel – voorheen Heuga – sinds 1988 onderdeel van is. Onder Van Keken vallen nu ook fabrieken in het Britse Shelf en het Ierse Craigavon. ,,Wij zijn weliswaar onderdeel van een Amerikaans bedrijf, maar de tapijttegel is een Nederlandse uitvinding'', zegt hij. In de VS is de tapijttegel overigens populairder dan in Europa, vooral in kantoren. ,,In de VS liggen in meer dan de helft van alle kantoren tapijttegels, in Europa is dat nog maar in één op de vijf.'' Van Keken ziet een schone taak weggelegd om de voordelen van tapijttegels beter onder de aandacht te brengen in Europa.

Personalia@nrc.nl