Reisleider bij de concurrent

Steven van der Heijden (44) staat niet bekend om zijn zitvlees. ,,Na een jaar of vijf, zes heb ik het meestal wel gezien bij een bedrijf. Dan dreigt de verstarring toe te slaan en wil ik weer eens verder kijken'', zegt de nieuwe bestuursvoorzitter van TUI Nederland, de Nederlandse tak van het Duitse reisconcern. Van der Heijden is nu nog de baas van Thomas Cook Nederland (voorheen Neckermann), maar is daar ,,om begrijpelijke reden'' vervroegd met vakantie gestuurd. ,,Ik geniet nu van het mooie weer'', zegt Van der Heijden, die 1 augustus begint bij TUI Nederland, waar 2.000 mensen werken. ,,TUI Nederland is het resultaat van een aantal fusies, dus de structuur is nu nog wat gecompliceerd. Dat kan gestroomlijnder'', zegt hij over zijn nieuwe functie. ,,Daarnaast is de schaalvergroting in de reisbranche nog betrekkelijk recent, dus er moet nog een heleboel uitgevonden worden op het gebied van organisatie en strategie. Dat maakt de branche erg interessant.'' Van der Heijden werkt al twintig jaar in de toeristische sector. ,,In het begin kocht ik zelf reizen in, toen mocht ik veel op vakantie voor mijn werk. Nu reis ik vooral van hoofdkantoor naar hoofdkantoor.''

Personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot