Puinhoop

De Dr. Seuss verfilming The Cat in The Hat (De kat) had een fijne zwart-en-roze komedie kunnen zijn. Er zitten harde grappen in, er wordt bijvoorbeeld gesleed op een dikke babysitter. Er zitten absurde grappen in: de babysitter komt uit Taiwan en als ze komt oppassen gaat de tv direct op de Taiwanese zender waar we twee parlementariërs zien worstelen en de babysitter moedigt aan: ,,Sla d'r op meneer Kwon, no big government!'' Maar er zitten vooral veel Mike-Myersgrappen in. Niet erg, want die grappen zijn van alles wat, soms leuk, soms flauw. Wel erg dat Mike Myers - in de rol van de kat - de hele tijd in de camera om zijn eigen grappen lacht. Myers (van Wayne's World en Austin Powers) is echt wel eens geestiger geweest en aangezien er nauwelijks moeite is gedaan om de film van een verhaal te voorzien, hoeven we uit die hoek ook geen houvast te verwachten. Dus is het een beetje uitzitten tot de enorme puinhoop is opgeruimd die de kat van het huis heeft gemaakt, de kinderen door hun moeder (Kelly Preston) worden geprezen en de boze buurman (Alec Baldwin) het veld moet ruimen.

The Cat in the Hat. Regie: Bo Welch. Met: Mike Myers, Alec Baldwin. In: Arena, Amsterdam; De Kuip, Rotterdam. De kat (Nederlands nagesynchroniseerd).In: 48 bioscopen.