Internet www.nrc.nl

Lezen etcetera. Zaterdagavond op de televisie in de regio Amsterdam en vanaf maandag op de website: Lezen etcetera, het literatuur- en cultuurprogramma van AT5 in samenwerking met NRC Handelsblad. Afgelopen zaterdag sprak Margot Dijkgraaf met literair criticus Pieter Steinz en Maarten Asscher (directeur boekhandel Athenaeum) over de Libris Literatuurprijs en met Jacqueline van Benthem van het ITs theaterfestival.

Webcongres. Het opinieforum van deze krant buigt zich over de stelling: ,,In het Groene Hart mag gerust gebouwd worden.'' Zie: www.nrc.nl/webcongres.

Actuele series. Eerdere afleveringen van series uit de krant zijn na te lezen op de website. Op de site staan archieven van over familie in Europa, de wereldterrorist en zakendoen in het nieuwe Europa.

Geboorteregister. Elke zaterdag verschijnen in de krant geboorteberichten. Sinds kort worden deze doorgeplaatst op de site. Sommige geboorteberichten zijn verrijkt met een babyfoto of afbeelding van het geboortekaartje. Via het register kunnen bezoekers de nieuwe ouders met een digitale kaart feliciteren, www.nrc.nl/geboorteregister.

Weblog. Marie-José Klaver schrijft over digitale zaken: privacy, wetgeving, beveiliging en cybercultuur. Haar bijdrage: www.nrc.nl/weblog.