Energie voor de zakelijke markt

Energiebedrijf Nuon heeft Hans-Mart Groen (47) benoemd tot directeur van Nuon Business, de verkooporganisatie voor de zakelijke markt. Groen, jurist van huis uit, werkt sinds 2002 bij Nuon, waar hij tot voor kort de activiteiten op het gebied van duurzame energie in Europa leidde. Daarvoor werkte hij onder meer voor ABB en Fluor Daniel (machinebouw en installatie) en voor het Europese onderdeel van het Amerikaanse energiebedrijf Enron. Volgens Groen, die zijn benoeming tot directeur van een van de vier divisies van Nuon een ,,mooie promotie'' noemt, is de zakelijke stroommarkt sinds de liberalisering een `vechtmarkt'. ,,Iedereen kan stroom leveren, maar het gaat erom dat je daar ook diensten met meer toegevoegde waarde bij kunt aanbieden, zoals het verzorgen van de hele energiehuishouding van een bedrijf.''

Personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot