Wouters assistent bij EK

Jan Wouters (43) wordt naast Willem van Hanegem, Bert van Lingen en keeperstrainer Joop Hiele de vierde assistent van bondscoach Dick Advocaat bij het Europees kampioenschap voetbal. De voormalige Ajacied viel aanvankelijk af omdat hij niet bereid bleek de nationale jeugdselectie tot 19 jaar voor het wereldkampioenschap van volgend jaar onder zijn hoede te nemen.

Wouters zal nu op projectbasis toch deel uit maken van de technische staf in Portugal, nadat Marco van Basten en Johan Neeskens bedankten voor de eer. Advocaat beschouwt de aanwezigheid van een derde assistent voor de spelers zeker niet als een overbodige luxe. ,,Het wereldkampioenschap van 1994 in de Verenigde Staten hebben we het hele toernooi wel met drie man gedaan, (Advocaat, Van Lingen en Israel, red.) en toen kwamen we tijd te kort. Wouters vormt een zeer welkome aanvulling van de staf. Te meer daar hij geen meeprater is. Ik heb, toen ik nog trainer was van Glasgow Rangers, regelmatig discussies met hem gehad over de te volgen speelwijze.''