Omroepmusici voeren actie op de Zaterdagmatinee

Het Radio Symfonie Orkest, het Radio Kamerorkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor maken van de Zaterdagmatinee van 22 mei een actiebijeenkomst tegen de dreigende bezuinigingen van minstens 5,5 miljoen euro op het Muziekcentrum van de Omroep. De Zaterdagmatinee komt live uit het Concertgebouw in Amsterdam op Radio 4. De Raad voor Cultuur bestempelde de bezuiniging vorige week als `onverantwoord', maar gaat akkoord met het voorstel om het Radio Symfonie Orkest en het Radio Kamerorkest te fuseren, hoewel dat onvoldoende opbrengt. Volgens het Radio Kamerorkest betekent de fusie met het Radio Symfonie Orkest in feite de opheffing van het Radio Kamerorkest. In dat geval willen de musici van het RKO worden ondergebracht bij het Radio Filharmonisch Orkest.