`Jones ontving drug van bedrijf '

Drievoudig olympisch kampioene Marion Jones en Tim Montgomery (wereldrecordhouder op de 100 meter) hebben de designdrug THG ontvangen van het voedingsmiddelenbedrijf Balco Laboratoriums. Dat meldde de Amerikaanse krant San Jose Mercury gisteren.

Het dagblad zou een memo van een federale onderzoeksrechter hebben ingezien, waarin de namen van 27 sporters worden genoemd die het verboden middel THG hebben ontvangen. Op de lijst staan veel bekende topsporters, onder meer de Amerikaanse atleten Kelli White (wereldkampioene op de 100 en 200 meter) en Michelle Collins (werelkampioene 200 meter indoor), Alvin en Calvin Harrison (olympische medaillewinnaars), de Brit Dwain Chambers (Europees kampioen op de 100 meter) en de Amerikaanse honkballer Barry Bonds.

Volgens de krant zou Balco-directeur Victor Conte de namen tijdens een verhoor hebben genoemd. De advocaten van Conte spreken in alle toonaarden tegen dat hun cliënt de namen zou hebben prijsgegeven.

Een van de hoofdpersonen in dit dopingschandaal is Marion Jones. De Amerikaanse krant The New York Times meldde zaterdag dat Jones een cheque van 7.350 dollar heeft gestuurd naar de directeur van Balco. De atlete verklaarde al eerder dat ze Conte niet kent en herhaalde dit zaterdag na atletiekwedstrijden in de Verenigde Staten. ,,Ik heb nooit iets getekend en gezien en ik heb niets geweten van cheques voor Balco.'' De drievoudig olympisch kampioene is ervan overtuigd dat haar naam wordt gezuiverd, maar zei niet verbaasd te zijn dat haar naam opnieuw is opgedoken in de zaak.