EU: geen akkoord maximale duur transport dieren

De Europese ministers van Landbouw zijn er gisteravond niet in geslaagd een akkoord te bereiken over de maximale duur voor diertransporten. Dat heeft huidig EU-voorzitter Ierland laten weten. Er is nog geen datum bekendgemaakt voor nieuw overleg hierover. Volgens minister Veerman (Landbouw) bestonden er ,,onoverbrugbare tegenstellingen'' tussen enerzijds Duitsland en Groot-Brittannië, die transporten van slachtdieren niet langer wilden laten duren dan achttien uur met een tussentijdse pauze van twee uur, en anderzijds Frankrijk, Spanje en Griekenland die pleitten voor een ruimere regeling. Veerman noemde het mislukken van het overleg een ,,teleurstelling. Hier wordt niemand beter van, zeker de dieren niet. Per saldo hebben de dieren verloren'', aldus de minister gisteravond.