China isoleert 600 mensen wegens sars

China heeft meer dan zeshonderd mensen in quarantaine geplaatst nadat binnen een periode van een week twee gevallen van de dodelijke longziekte sars zijn vastgesteld. Eén van de patiënten is inmiddels overleden. Zes andere gevallen worden nog onderzocht.

Alle slachtoffers of vermoedelijke gevallen van besmettingen zijn in verband gebracht met een laboratorium in Peking waar onderzoek wordt gedaan naar de ziekte. Van de zeshonderd mensen die nu huisarrest hebben gekregen of buiten de hoofdstad in quarantaine zijn geplaatst zijn 24 werkzaam in het laboratorium. 133 mensen zijn in de Chinese provincie Anhui in quarantaine geplaatst. Dat is de plek waar een van de besmette laboranten drie keer naar toe is gereisd voordat de longziekte bij haar werd vastgesteld. De overleden vrouw is de moeder van één van de besmette laboranten.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft inmiddels vier onderzoeksteams naar China gestuurd.

Bij een wereldwijde uitbraak vorig jaar stierven bijna achthonderd mensen aan de gevolgen van sars - de meesten in China. In Peking alleen al werden toen 30.000 mensen in quarantaine geplaatst.