Zeven nominaties voor Mamma mia!

De musicals Mamma Mia! van Joop van den Ende en Merrily we roll along van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen zijn elk zeven keer genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Awards die op 10 mei in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam worden uitgereikt. The Lion King (Van den Ende) en De scheepsjongens van Bontekoe (stichting SIP) staan met elk zes nominaties op de tweede plaats. Daarna volgen producties als In de schaduw van Brel, die kans maakt op vier onderscheidingen, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? en Pluk van de Petteflet met ieder drie nominaties en Alleen op de wereld en Dolfje Weerwolfje met ieder twee. Voor het eerst worden de prijzen, een bronzen beeld en een bedrag van 2500 euro, verdeeld in grote en kleine voorstellingen. De uitreiking wordt rechtstreeks uitgezonden op RTL4. Verder wordt er een Cubus Oeuvre Award uitgereikt. Vorig jaar ging deze prijs (12.500 euro) naar Liza Minelli voor haar hele loopbaan. De website Musicalfan heeft intussen alternatieve musicalprijzen toegekend aan de beste musical (Mamma Mia!), de beste hoofdrollen (Simone Kleinsma in Mamma Mia! en Stanley Burleson in 3 Musketiers), de beste bijrollen (Ellen Evers in Mamma Mia! en Rold Koster in Into the woods), de beste vertaling (Allard Blom voor Merrily) en de beste regie (Martin Michel, eveneens voor Merrily).