Staat van beleg in Adzjarië, Georgië waarschuwt

De opstandige Georgische deelrepubliek Adzjarië heeft zaterdag de staat van beleg afgekondigd en een uitgaansverbod uitgevaardigd, één dag nadat het Georgische parlement de Adzjariërs had opgeroepen de ,,illegale milities'' te ontwapenen. In Adzjarië is gezegd dat de Georgiërs troepen langs de grens samentrekken en een invasie voorbereiden. President Michail Saakasjvili van Georgië noemde dat ,,absolute onzin'', al zei hij wel het leger te zullen inzetten als Georgië daadwerkelijk desintegreert. Hij riep de bevolking van Adzjarië op zich niets van het uitgaansverbod aan te trekken en zich te ontdoen van ,,de criminele clan'' die in Adzjarië aan de macht is. De leider van Adzjarië, Aslan Abasjidze, trekt zich al jaren niets aan van het gezag in Tbilisi. Hij regeert zijn regio als een feodaal vorst en weigert belastingsopbrengsten af te dragen.