Nederlands

Het is prachtig voorjaarsweer en de Italiaanse ijsboer doet goede zaken. Op de stoep staan drie jongens van een jaar of twaalf. IJsje nonchalant in één hand, skateboard in de andere. Ze praten. Of liever: ze zwijgen gewichtig en gooien af en toe een zin de stilte in. Over meisjes. Die moeten blond zijn. Donkerblond bij voorkeur. Over de wiskundejuf die zomaar les wilde geven in de vierde. Dat kan natuurlijk niet. Ze begrijpen alle drie waarom niet, gezien het instemmend geknik.

Ze delen ook mee waar ze goed in zijn op school. Nummer één in wiskunde en nummer twee in geschiedenis. ,,Ik ben het goedste in Nederlands'', deelt nummer drie mee. Wederom knikken de heren. Dat hadden ze al begrepen.

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik

    • Marja de Groot