Arsenal kampioen op veld Tottenham

Arsenal heeft gisteren voor de dertiende keer in de clubhistorie de Engelse landstitel veroverd. De Londense voetbalclub speelde zelf met 2-2 gelijk in de stadsderby tegen Tottenham Hotspur, terwijl naaste concurrent Chelsea met 2-1 verloor van Newcastle United. Manchester United, de kampioen van vorig seizoen, verloor op Old Trafford met 1-0 van Liverpool en staat op de derde plaats.

Met nog vier wedstrijden te gaan in de Premier League kan Chelsea, met tien punten achterstand en een duel meer gespeeld, Arsenal niet meer achterhalen. Voor The Gunners is het de derde titel onder leiding van de Franse coach Wenger. Arsenal, dat in de FA Cup door Manchester United en in de Champions League door Chelsea werd uitgeschakeld en de treble daardoor misliep, is dit seizoen in de Premier League na 34 gespeelde wedstrijden nog altijd ongeslagen. De ploeg heeft 82 punten.

Topscorer Henry heeft met 29 doelpunten een belangrijk aandeel in het landskampioenschap. De Franse spits is gisteren, net als vorig seizoen, uitgeroepen tot beste voetballer van de Engelse competitie. Met aanvallers Shearer en Hughes is Henry de derde speler die de prestigieuze prijs voor de tweede maal in ontvangst mag nemen.

In het duel met aartsvijand Tottenham Hotspur kwam de Franse international echter niet tot scoren. Zijn landgenoten Vieira en Pires troffen, op aangeven van de Nederlander Bergkamp, wél doel. In de tweede helft kwamen The Spurs via een doelpunt van Redknapp en een strafschop van Keane in blessuretijd alsnog langszij.

Zonder zelf in actie te komen heeft FC Porto de Portugese landstitel geprolongeerd. Door de 1-0 nederlaag van concurrent Sporting Lissabon tegen Uniao Leiria was de 20ste titel voor FC Porto een feit. De ploeg van coach Mourinho is ook nog in de race voor een andere titel. In de halve finale van de Champions League spelen de Portugezen volgende week nog de return tegen Deportivo la Coruña. Het eerste duel in Porto eindigde in een 0-0 gelijkspel.