Wandelrubriek

Mevrouw Roodnat ziet de dingen tijdens haar wandelingen soms toch minder scherp dan ze doet voorkomen. In de voorlaatste alinea van haar reisbeschrijving Zetten-Lent (rubriek `Aan de wandel', Leven &cetera 17 april) stelt zij dat ze aan de Waaloevers bij Nijmegen tegen het inktgrijs van de wolken de gele en grauwe accenten van een cementfabriek gezien heeft. Dat moet een fata morgana geweest zijn! Er staan precies drie cementfabrieken in Nederland; Maastricht, Rozenburg en IJmuiden, alle weliswaar gelegen aan groot water, maar beslist niet aan de Waal in Nijmegen. Ik heb dertien jaar in Nijmegen gewoond en werk sinds 1989 bij de cementindustrie. Als er in Nijmegen inderdaad een cementfabriek blijkt te staan dan is die wel heel erg snel of in het uiterste geniep gebouwd.

Het zou kunnen dat ze de contouren van een betonmortelfabriek heeft gezien.

    • Pieter Lanser