Verkoop van boeken en e-media gestegen in 2003

De boekverkoop is in 2003 gestegen met 4,9 procent. Speciaalzaken verkochten zelfs 6,2 procent meer. Dat meldt de Nederlandse Boekverkopersbond. In totaal, maar zonder schoolboeken, zijn vorig jaar 35 miljoen boeken verkocht. De gemiddelde prijs was 13,60 euro. Volgens een rapport van de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak (KVB) gaat het goed met de digitale activiteiten van uitgevers van vak- en wetenschappelijke informatie. De omzet van `e-media', zoals dvd's, online tijdschriften, cd-roms en e-books, was 307 miljoen euro in 2003. Dat is een stijging van 28 procent ten opzichte van 2002. De totale omzet van e-media kwam daarmee op 15 procent van het totaal. De groei gaat volgens het onderzoek van de KVB ten koste van tijdschriften en losbladige informatie-systemen. De omzetstijging bij e-media zou dat verlies ruimschoots goedmaken.