Verdachte moorden Hells Angels vast

De politie heeft donderdag in Elen (België) een 45-jarige Belg aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op drie Hells Angels van de Nomads uit Oirsbeek.

Dat meldden justitie in Tongeren en het landelijk parket van het openbaar ministerie in Rotterdam gisteren. De verdachte zou enkele dagen voor de vondst op 13 februari van de stoffelijke overschotten van de slachtoffers in de Geleenbeek bij Echt een bestelwagen hebben gehuurd in Sittard.

De politie vermoedt dat dit busje is gebruikt om de lijken te verplaatsen. De woordvoerder van het landelijk parket wil dit overigens niet bevestigen.

De man zit in de cel, in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland. Hij is volgens het parket in het Belgische Tongeren geen lid van de Hells Angels, maar kende wel veel leden.

Begin maart werden al twee Hells Angels aangehouden wegens betrokkenheid bij de drievoudige moord. Bovendien worden zij verdacht van de gijzeling van twee leden van een Antilliaanse motorclub. Twee Antillianen werden ook gearresteerd. Een van hen is onlangs vrijgelaten. De ander zit nog steeds vast op verdenking van verboden wapenbezit en drugshandel. De moord op de drie Hells Angels zou verband houden met een mislukte cocaïnedeal.