Thema Stedentrips

Op 1 mei wordt de Europese Unie uitgebreid met tien landen. De redactie bezocht de tien nieuwe hoofdsteden maar ook de andere vijftien hoofdsteden om te ondekken wat de Europese steden bijzonder maakt.

De dierentuin van Boedapest, de mode in Bratislava, de architectuur van Vilnius en Tallinn maar ook Tivoli in Kopenhagen, de Gamla Stan in Stockholm en een mooie wandelroute door Amsterdam. Om u vast op weg te helpen, staan er stadsplattegronden bij met daarop aangegeven de bezienswaardigheden, hotels en restaurants. Een reis door Europa in 25 hoofdsteden.

Thema

De volgende Thema verschijnt op woensdag 9 juni: EK Voetbal

Vormgeving Fiona Broese van Groenou

Cartografie Norbert Bos, Studio NRC Handelsblad

Redactieadres Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam thema@nrc.nl

Foto omslag: De Kettingbrug van Boedapest in Hongarije. Foto AP/Bela Szandelszky