Kampers 3

Elke week valt het me op dat er in Nederland consistent binnenlands veiligheidsbeleid ontbreekt. Alle beleid is hapsnap. Het komt er op neer dat de politieagent er alle tijd voor neemt om onschuldige vissers aan de waterkant naar hun papieren te vragen.

Wat is er dan makkelijker om een groep te pakken te nemen waarvan de samenleving kan zeggen dat die zich als groep niet maatschappelijk gedraagt, want ze betalen immers geen belasting en de bronnen van inkomsten zijn de Sociale Dienst, het kweken van hasjplanten en het omkatten van auto's. Mooier kan toch niet. De overheid wordt eindelijk wakker.

De overheid spreekt over bezuinigen, maar de ministerssalarissen moeten met 50 procent omhoog, willen ze met die van ons omringende landen in de pas lopen. Waarom krijgen die mensen wel loonsverhoging, terwijl de rest van de salarissen wordt bevroren?

Als een onderneming niet het goede rendement geeft, worden er mensen ontslagen. Als den Haag geld tekortkomt, dan worden er meer mensen aangenomen. Wat moeten wij daar als eenvoudige burgers van denken?