Kampers 2

Uw artikel laat scherp zien hoe al generaties lang de instelling van kampers door en door verrot is.

Dat saneer je niet met een paar invallen, arme dappere burgemeester Leers! Als hij niet alle financiële en morele steun krijgt, kun je erop wachten dat hij er onderdoor gaat. Waar blijven de andere burgemeesters die dezelfde of erger rotte plekken in hun gemeente hebben? Zij moeten gezamenlijk bikkelhard optreden tegen de misstanden, de grootste dwarsliggers oppakken en tegelijk intensieve groepsgesprekken aangaan met de rest van zo'n kamp – als dat nog zin heeft. Je moet vrezen dat de huidige woonwagenbewoners moeten worden beschouwd als een verloren generatie, die alleen door permanente druk in het spoor gehouden kan worden. We hebben in Nederland een treurige toestand laten ontstaan, maar het ergste zou nu zijn als één moedig man bakzeil moet halen, voor hemzelf, maar vooral omdat dan voor onafzienbare tijd opnieuw `wangedrag wordt beloond'.