Faillissement Fokker afgerond

Na acht jaar is het faillissement van vliegtuigbouwer Fokker eindelijk afgerond. De rechtbank in Amsterdam is gisteren akkoord gegaan met het voorstel van de curatoren voor het uitbetalen van de overgebleven schulden. De curatoren zijn inmiddels begonnen met het terugstorten van ,,de laatste centen'', zei een van hen. Het gaat om een bedrag van bijna 69 miljoen euro. In totaal is er een bedrag van ruim 1 miljard euro uitbetaald. De `gewone' schuldeisers van Fokker, zoals de leveranciers van moertjes, boutjes, schroefjes en diensten, hebben al hun geld teruggekregen. De obligatiehouders hebben 37 procent uitbetaald gekregen van wat zij ooit in het bedrijf hadden geïnvesteerd. De Belastingdienst, de uitkeringsinstantie UWV en de pensioenfondsen ontvingen 90 miljoen euro.