Brahms:

Vroeger was niet alles beter, maar veel wel. Vroeger namen platenmaatschappijen nog opnamen van het Concertgebouworkest. Na het vertrek van Chailly gebeurt dat niet meer – het is te duur, de drogist heeft goedkopere cd's. Het orkest begint nu een eigen label, al is het lastig want het wereldberoemde orkest wil wereldwijde verspreiding.

Oude opnamen van het Concertgebouworkest zijn er nog genoeg en Philips brengt ze uit. Luister hoe Haitink serenades van Brahms dirigeerde en kijk in het boekje naar al die andere opnamen, zoals de Matthäus Passion van Mengelberg. Ondanks de langzame uitvoering past de gecoupeerde versie op twee cd's! Of andere opnamen van Haitink, Klemperer, Kleiber, Kondrasjin, Jochum, Davis, Bernstein, Ashkenazy, Dorati. En natuurlijk van Chailly, onder andere de nieuwe opname van Mahlers Derde symfonie. Kopers maken kans op kaarten voor het afscheidsconcert van Chailly op 11 juni: het eind van een tijdperk.

Serenades op. 11 en op. 16.

(Philips 432 510-2) *****