69 Charcher

Alleen al de naam van de Eindhovense garagerockband 69 Charcher is voor de liefhebber van het genre genoeg om duizenden associaties naar andere bands op te roepen. Hoe heerlijk dus om op het langverwachte debuut van deze band, Trash Deluxe, een bijna onbehoorlijk eigenzinnige versie op het betere up tempo rammelorkest aan te treffen. De liedjes zijn schaamteloos gelardeerd met pakkende refreintjes. Gemakzuchtige geluidsmuren worden gemeden. En zelfs de romantiek van de `no-budget herrie' wordt nergens aangegrepen om muzikale armoede te verbergen. Trash Deluxe is dan ook bijna een perfecte naam voor het gebodene, ware het niet dat juist deze opengewrikte, geweldig gezongen en verre van simpele deuntjes de gebreken van de ritmesectie af en toe wel erg rigoureus aan het licht brengen. Juist als je het lef hebt om zoveel openheid in je groepsgeluid te betrachten, valt een onvast tempo heel snel op. Maar los van deze kwestie, waaraan naar verluidt hard gewerkt wordt: een heerlijke plaat van een geweldige band.

Trash Deluxe

Stardumb Records, SDR.37 ***