Tiener mishandelt 5-jarig meisje

Een 13-jarige jongen uit Maastricht is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Maastricht op verdenking van poging tot moord op een 5-jarig meisje uit die stad. Dat meldde de politie vandaag. Aanvankelijk werd de tiener alleen verdacht van poging tot doodslag.

De tiener zou het meisje dinsdag zodanig hebben mishandeld, dat zij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De ouders van het slachtoffertje hebben aangifte gedaan. De politie hield eveneens een broer van de verdachte aan, toen die zich met de aanhouding van de 13-jarige jongen bemoeide.

Bij de aanhouding van de jongen, die op een niet nader genoemd klein woonwagenkamp in Maastricht woont, hield de politie de Mobiele Eenheid achter de hand. Volgens de ouders van het meisje bedreigde de verdachte hun dochter met een mes en wurgde hij haar bijna.

De politie wil dit echter niet bevestigen. De ouders van de tiener ontkennen dat hun zoon zich aan poging tot doodslag schuldig zou hebben gemaakt. Zij spreken van een ongeluk bij het spelen.

De jongen heeft volgens de politie een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Wat hij precies heeft bekend, wil de politie niet zeggen. Volgens de politie wordt de jongen mogelijk door een gedragsdeskundige onderzocht.

Het 5-jarige meisje ligt nog in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht. Over de aard van haar verwondingen doet de politie geen mededelingen. De politie heeft enkele malen met haar gesproken, maar deze gesprekken verlopen ,,zeer moeizaam''. Dit komt niet alleen door de jonge leeftijd van het meisje, maar ook omdat het kind erg emotioneel is.